Guvernul a angajat în 2023 câte 38 de noi bugetari PE ZI!

Guvernul

Guvernul Ciolacu a angajat în 2023, în medie, câte 38 de noi bugetari PE ZI, asta în condiţiile în care se bătea cu pumnii în piept că va reduce numărul bugetarilor! Statisticile arată că România are al patrulea cel mai mare cost cu bugetarii din Uniunea Europeană! Doar Cipru, Malta şi Irlanda au un procent mai mare decât noi acordat cheltuielilor cu salariile bugetarilor.

În România, 22,2% din veniturile încasate de stat merg la plata salariilor bugetarilor. Pe de altă parte, în „coada” acestui clasament, care au cele mai puţine cheltuieli cu bugetarii, sunt Cehia, Spania sau Germania. În cifre concrete, pentru anul 2024 vor fi alocate 145.5 miliarde de lei! În ultimii 20 de ani, cheltuielile cu salariile bugetarilor au crescut de ZECE ori!

Vi se pare normal ca o ţară cu populaţia României să aibă 1.3 milioane de bugetari? Culmea este că, deşi numărul bugetarilor este unul mare, majoritatea salariilor sunt foarte mici, drept dovadă şi desele greve şi proteste în stradă ale angajaţilor din aparatul bugetar. Tot culmea este şi faptul că, deşi Administraţia Publică Locală are un număr foarte mare de angajaţi, serviciile oferite publicului sunt, de cele mai multe ori, unele de slabă calitate.

Nu mai bine reducem numărul de bugetari, pe bază de performanţă, şi oferim salarii mai bune celor rămaşi pentru a creşte calitatea serviciilor publice?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole