În vreme de război, Guvernul „dotează” armata română cu creşterea salariilor!

armata română

De mai bine de doi ani, la graniţele României se duce un război în toată regula şi ne-am aştepta cu toţii ca România să ia măsuri în ceea ce priveşte apărarea şi dotarea armatei. Pe lângă faptul că guvernul României nu a reuşit să cheltuiască în 2023 decât 1.6% din PIB (în condiţiile în care pragul minim asumat de statele membre NATO e de 2%, iar Preşedintele Iohannis îşi asumase 2.5%), se pare că „investiţiile” pe care le face România în apărare sunt creşterea salariilor din MApN.

Guvernul a adoptat joi o ordonanţă de urgenţă care prevede creşterea cu până la 30% a salariilor personalului din instituţiile de apărare, ordine publică şi securitate naţională, precum şi a indemnizaţiilor pentru participarea la misiuni, exerciţii şi aplicaţii militare. Impactul bugetar al acestei decizii este estimat undeva la 1.1 miliarde de lei!

În prima lună a acestui an electoral, statul a cheltuit cu 20,8% mai mult pe salarii comparativ cu luna similară a anului trecut, conform datelor ofciale ale ministerului de Finanțe. Mai mult decât atât, statul a și angajat în plus, în condiţiile în care premierul Ciolacu se lăuda cu scăderea numărului de bugetari! Este vorba despre aproximativ 40.000 de posturi noi, ducând totalul bugetarilor la aproape 1,3 milioane de angajați, adică o cincime din totalul salariaților din economie!

Dacă ne invadează Putin, ne vom apăra aruncând fluturaşe de salarii în el. Detalii despre subiect, AICI.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole