Măsurile adoptate de PSD – PNL aduc noi scumpiri pentru români

scumpiri

Inflația a atins în ianuarie 2024 un nou prag, marcând o rată anuală de 7,4% comparativ cu ianuarie 2023, potrivit datelor provenite de la INS. Această creștere a adus noi scumpiri pe care trebuie să le suporte oamenii. Principalul motor care alimentează creşterea inflaţiei este strategia guvernamentală de îndatorare pentru a injecta lichiditate în economie. Într-un sistem unde oferta de bani crește, dar bunurile și serviciile rămân constante, rezultatul inevitabil este creșterea prețurilor.

Lucrurile se vor agrava odată cu promisa creștere a pensiilor cu 40% începând cu 1 septembrie 2024, o măsură care, dacă nu este echilibrată printr-o reducere semnificativă a altor cheltuieli, va accelera și mai mult inflația.

Dincolo de cifre și procente, realitatea socială și economică a României este marcată de crize multiple, de la grevele profesorilor la cele din sănătate, transport și agricultură. Aceste crize nu sunt doar simptome ale unei guvernări concentrate pe interese proprii, ci și ale unei viziuni politice care nu a reușit să genereze schimbări pozitive sau soluții la problemele fundamentale ale societății.

Comparativ cu alte state europene, unde ritmul scumpirilor a început să se tempereze, România rămâne o „campioană” la inflație, cu o putere de cumpărare în continuă scădere.

𝐒𝐨𝐥𝐮𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐮𝐬𝐞 𝐝𝐞 𝐔𝐒𝐑 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚 𝐨𝐩𝐫𝐢 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐝𝐞𝐳𝐚𝐬𝐭𝐫𝐮:
În acest peisaj economic și social tumultuos, USR propune un set de măsuri menite să adreseze nu doar simptomele, ci și cauzele profunde ale crizei actuale:
1. 𝐎𝐩𝐫𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐫𝐢𝐬𝐢𝐩𝐞𝐢 𝐛𝐚𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐢 – O gestiune prudentă și responsabilă a resurselor statului.
2. 𝐑𝐞𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐭𝐚𝐱𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐞 𝐦𝐮𝐧𝐜𝐚̆ – Stimularea angajării și creșterea veniturilor nete ale angajaților.
3. 𝐔𝐭𝐢𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭𝐚̆ 𝐚 𝐟𝐨𝐧𝐝𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐏𝐍𝐑𝐑 – Prioritizarea investițiilor în infrastructura educațională și sanitară, precum și în proiecte de infrastructură vitală.
4. 𝐏𝐫𝐨𝐦𝐨𝐯𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐢𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐯𝐬. 𝐢̂𝐧𝐝𝐚𝐭𝐨𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 – O politică economică orientată spre creștere sustenabilă și autonomie financiară.
5. 𝐒𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐫𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢 – Încurajarea producției interne și consolidarea economiei naționale.

Implementarea acestor măsuri necesită nu doar voință politică, ci și un angajament ferm față de interesele cetățenilor și bunăstarea colectivă. Este timpul pentru o schimbare care să aducă rezultate concrete, nu doar promisiuni deșarte!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole