România este considerată cea mai coruptă ţară din UE

România

Conform unui raport publicat de ONG-ul internațional Transparency International, România este considerată a treia țară ca nivel de corupție în Uniunea Europeană, fiind întrecută doar de Ungaria și Bulgaria, care ocupă primele două poziții în acest clasament deloc onorant.

Cert este că imaginea României în străinătate este grav afectată de această problemă. Indiferent dacă acest clasament reflectă cu exactitate situația sau nu, este evident că există numeroase semnale de alarmă care nu pot fi ignorate. Infrastructura necesară pentru dezvoltare şi un trai decent (drumuri, autostrăzi, apă, canalizare) este la pământ, în ciuda miliardelor de euro cheltuite anual. Sistemul sanitar și cel educațional, unde, de asemenea, se cheltuie sume enorme, lasă mult de dorit. Aceste situaţii ne conduc inevitabil la întrebarea: unde se duc toţi acești bani, dacă rezultatele sunt atât de proaste?

Şi din acest motiv, combaterea corupției reprezintă una dintre cele trei priorități pentru Alianța Dreapta Unită. Este clar că o societate care aspiră la normalitate și democrație nu poate prospera în umbra corupției, care erodează fundamentele statului de drept și încrederea cetățenilor în instituțiile statului. Corupția este asemenea unui „cancer” pentru orice societate modernă, necesitând intervenție rapidă și eficientă pentru a fi eradicată. Prezența în topul acestui clasament, chiar și doar la nivel de percepție, are consecințe devastatoare asupra imaginii și dezvoltării țării. Este esențial să se acționeze pentru a inversa acest trend și a reconstrui încrederea atât la nivel național, cât și internațional.

Mai multe detalii despre cum s-a elaborat acest clasament, puteţi afla AICI.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole