Guvernarea haotică a PSD-PNL aduce FMI în România!

PSD-PNL

Oficial, România a încheiat anul 2023 cu o gaură în buget de aproape 90 de miliarde de lei! Guvernarea haotică a PSD-PNL a dus țara pe marginea prăpastiei, iar acest lucru a atras atenția internațională, în special a FMI! În aceste zile, o delegație a Fondului Monetar de Investiții se află în România și discută cu oficialii români de la Ministerul Finanțelor, reprezentanți ai BNR, precum și Consiliul Fiscal sau ANAF.

Bugetul, inflația și măsurile fiscal bugetare sunt principalele teme de discuție, iar FMI-ul deja a venit cu unele „recomandări” care ar împovăra și mai tare populația: aceștia recomandă o creștere a impozitului pe venit cu până la 25%, iar majorarea pensiilor să se facă în mai multe etape. De asemenea, cota unică de TVA este la rândul ei luată în discuție. Deși în momentul de față România nu are un acord cu FMI și guvernanții neagă că acest lucru se va întâmpla, avem deja experiență în acest sens în care una se spune public și alta se face în realitate.

Din păcate, acesta este rezultatul politicilor în care clientela de partid primează, iar interesul cetățenilor este lăsat pe ultimul loc. Un acord cu FMI va însemna că vom ajunge la mâna lor și ei vor dicta ce măsuri se vor lua în România pentru a-și recupera banii cât mai repede. Din nou, se face profit pe seama noastră! Știm deja mecanismul, am mai trecut prin asta, iar PSD-PNL ori nu a învățat nimic din greșelile trecutului, ori nu le pasă, atât timp cât privilegiații lor au în continuare acces la banul public!

În declarațiile publice, atât premierul, cât Ministrul Muncii, au afirmat că “România nu are un acord cu FMI” și că avem un Guvern responsabil. Cred că ultimii ani de guvernare ne-au arătat cât de bine stăm la capitolul împrumuturi, legi împotriva antreprenorilor români și împovărarea următoarelor generații! Se pregătește spectacolul, acum aranjează decorul! PSD-PNL, așteptăm cu nerăbdare să “ne stingeți lumina”!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole