Românii protestează în stradă, Guvernul incapabil să gestioneze situaţia

Românii protestează

De o săptămână, fermierii şi transportatorii protestează faţă de măsurile pe care guvernul Ciolacu le-a luat şi, mai ales, faţă de cele pe care refuză să le ia pentru a aduce o doză de normalitate în ţara aceasta.

Deși guvernanții recunosc justeţea revendicărilor protestatarilor, susțin că nu le pot implementa, aruncând vina pe PNRR sau Comisia Europeană. În realitate, responsabilitatea le revine în întregime, deoarece au fost numiți în poziții cheie oameni care nu au nicio competenţă în domeniu, fiind aleși mai degrabă pentru loialitatea față de partid decât pentru capacitatea de a servi interesul național.

Acest guvern găseşte numai scuze atunci când vine vorba despre măsuri concrete care să ajute românii care muncesc cinstit, dar când vine vorba despre soluţii la privilegiile specialilor de partid imediat se găsesc şi resurse şi portiţe legale care să le ofere în continuare statutul de boieri.

Văzând că protestatarii sunt serioşi şi decişi să nu renunţe până când revendicările lor sunt îndeplinite, guvernanţii apelează la ameninţări şi măsuri represive. Se fac dosare penale pe bandă rulantă, activiștii civici se confruntă cu presiunea instituţiilor de forţă, iar dreptul la adunare publică și protest este sistematic încălcat.

Coaliţia PSD-PNL acţionează în disperare după sistemul lui Iliescu şi Dragnea – pumnul în gura protestatarilor pentru a compensa ineficienţa ministerelor pe care le conduc şi incompetenţa miniştrilor săi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole