Klaus Iohannis intră în „clubul” Apărătorii Pensiilor Speciale!

De când subiectul cu desfiinţarea pensiilor speciale a revenit în atenţia publică, l-aţi văzut pe Klaus Iohannis să spună ceva sau să ia poziţie pentru eliminarea lor? Bineînţeles că nu! În schimb, ştiţi ce a făcut? S-a grăbit să promulge legea care salvează aceste pensii şi împiedică, practic, desfiinţarea lor până în 2062! Cu alte cuvinte, nu doar că n-a schiţat niciun gest pentru a le desfiinţa, ci chiar susţine păstrarea lor în continuare, gândindu-se probabil că îi va prinde bine şi lui o astfel de pensie, că doar are 64 de ani.

Klaus Iohannis ar fi avut şi posibilitatea ca legea de salvare a pensiilor speciale venită la promulgare să fie retrimisă în Parlament, aşa cum a făcut de multe ori cu alte legi, însă nici nu s-a gândit la aşa ceva, ci s-a grăbit să o promulge.

USR a depus amendamente de eliminare a pensiilor speciale ale primarilor în toate variantele recente de la legea pensiilor publice, dar au fost respinse de coaliția PSD-PNL. Aşadar, fostul primar de la Sibiu, actual preşedinte al României, a semnat pentru a-şi asigura un astfel de privilegiu.

Inițiativa USR de eliminare a pensiilor speciale ale primarilor, depusă din 14 aprilie 2021 în Parlament, zace în sertarele din comisiile de la Camera Deputaților, fiind ignorată cu succes de peste doi ani, timp în care România cheltuie miliarde de lei cu pensii speciale şi românii suportă creşteri de taxe şi impozite pentru a acoperi privilegiile lor!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole