Guvernul creşte taxele românilor să plătească zeci de mii de euro salarii politrucilor

creşte taxele

Guvernul creşte taxele românilor în neştire şi 𝐢̂𝐦𝐩𝐫𝐮𝐦𝐮𝐭𝐚̆ 𝐬𝐮𝐦𝐞 𝐞𝐱𝐨𝐫𝐛𝐢𝐭𝐚𝐧𝐭𝐞 în timp ce 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐣𝐚𝐭̧𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐝 𝐢̂𝐧𝐜𝐚𝐬𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐬𝐚𝐥𝐚𝐫𝐢𝐢 𝐬̧𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐢 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐳𝐞𝐜𝐢 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 𝐥𝐮𝐧𝐚𝐫! Ciolacu şi Ciucă nu se mai opresc din împrumuturi, iar în septembrie au mai adăugat 𝐢̂𝐧𝐜𝐚̆ 𝟐𝟓 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 la suma totală împrumutată în acest an.

Împrumuturile luate de Guvern 𝐢̂𝐧 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐞𝐥𝐞 𝐧𝐨𝐮𝐚̆ 𝐥𝐮𝐧𝐢 ale anului 2023 𝐚𝐮 𝐭𝐫𝐞𝐜𝐮𝐭 𝐝𝐞 𝟏𝟔𝟒 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢, după ce, în septembrie, statul a împrumutat 25 de miliarde de lei prin emisiuni de obligațiuni, inclusiv 3,25 miliarde de euro de pe piața externă, dar a primit și 1 miliard de euro din componenta de împrumut a PNRR.

Pentru a pune puţin în perspectivă aceste sume, trebuie să ştiţi că 𝐠𝐮𝐯𝐞𝐫𝐧𝐮𝐥 𝐚 𝐝𝐞𝐩𝐚̆𝐬̦𝐢𝐭 𝐝𝐮𝐩𝐚̆ 𝐝𝐨𝐚𝐫 𝟗 𝐥𝐮𝐧𝐢 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐢̂𝐦𝐩𝐫𝐮𝐦𝐮𝐭𝐮𝐫𝐢 de care însuși Ministerul Finanțelor zicea că are nevoie la începutul anului. 𝐋𝐚 𝐢̂𝐧𝐜𝐞𝐩𝐮𝐭𝐮𝐥 𝐚𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 ziceau că 𝐚𝐮 𝐧𝐞𝐯𝐨𝐢𝐞 𝐬𝐚̆ 𝐬𝐞 𝐢̂𝐦𝐩𝐫𝐮𝐦𝐮𝐭𝐞 𝐢̂𝐧𝐜𝐚̆ 𝟏𝟔𝟎 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢, o sumă oricum foarte mare. Iar 𝐝𝐮𝐩𝐚̆ 𝐝𝐨𝐚𝐫 𝟗 𝐥𝐮𝐧𝐢 𝐚𝐮 𝐝𝐞𝐩𝐚̆𝐬̦𝐢𝐭 𝐥𝐢𝐦𝐢𝐭𝐚 𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐞 𝐭𝐨𝐭 𝐚𝐧𝐮𝐥. Aşa că până la finele anului este foarte probabil să ajungă la 200 de miliarde de lei împrumutaţi.

Problema României 𝐧𝐮 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐯𝐞𝐧𝐢𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞, așa cum susține PSD pentru a justifica creșterea taxelor și impozitelor pentru români. Veniturile statului au tot crescut: dacă în 2016 reprezentau 29,5% din PIB, în 2022 au fost de 32,2% din PIB, iar în proiecția Ministerului Finanțelor pe 2023 ajung la 34,8% din PIB.

𝐀𝐝𝐞𝐯𝐚̆𝐫𝐚𝐭𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐛𝐥𝐞𝐦𝐚̆ 𝐚 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐞𝐢 𝐨 𝐫𝐞𝐩𝐫𝐞𝐳𝐢𝐧𝐭𝐚̆ 𝐜𝐡𝐞𝐥𝐭𝐮𝐢𝐞𝐥𝐢𝐥𝐞: dacă în 2016 erau 31,9% din PIB, în 2022 au ajuns la 37,9% din PIB, iar proiecția pe 2023 indică 39% din PIB.

PSD şi PNL ne îndatorează pe mai multe generaţii doar pentru ca ei să îşi umple portbagajele şi să-şi protejeze găştile!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole